آیا بعد از تصادف منجر به جرح می توان وسیله نقلیه را از محل تصادف حرکت داد؟
در تصادفاتی که کسی در آن مصدوم می شود، راننده مقصر در صورتی می تواند وسیله نقلیه را قبل از آمدن مامور راهور از صحنه حرکت دهد که امکان کمک رساندن به مصدوم و انتقال او به بیمارستان به طریق دیگری ممکن نباشد.
آیا ازدواج سفید قانونی است؟
ازدواج سفید یعنی این که زن و مرد بدون علقه زوجیت با یکدیگر زندگی کنند. این نوع ازدواج تقریبا معادل مفهوم نکاح معاطاتی است که قانون ایران و اکثر فقها آن را خلاف شرع و ممنوع اعلام کرده اند. از نظر قانونگذار ازدواج سفید را می توان مشمول جرم رابطه نامشروع دانست که مجازات آن تا 99 ضربه شلاق است.
آیا می توان مجازات شلاقی را که برای جرم حدی صادر می شود، خرید؟
مجازات شلاق جرم حدی قابل تبدیل به جزای نقدی نیست. دادگاه فقط می تواند مجازات های تعزیری و بازدارنده را تخفیف دهد یا تبدیل به مجازات دیگر یا جزای نقدی کند اما حد شرعی (شلاق را) نه می توان خرید و نه می توان کم کرد.
آیا فرزندخوانده از پدرخوانده یا مادرخوانده ارث می برد؟
طبق قانون فرزند خوانده از اموال پدرخوانده و مادرخوانده خود ارث نمی برد اما بعد از فوت آنها می تواند از مستمری پدرخوانده و مادرخوانده استفاده کند.
خروج از کشور بانوان و دختران چگونه است؟
دختران زیر 18 سال با اجازه پدر می توانند از کشور خارج شوند ولی دختران بالای 18 سال برای خروج از کشور نیاز به اجازه ندارند. همچنین بانوان متاهل برای خروج از کشور باید از شوهر اجازه کسب کنند مگر این که در هنگام عقد ازدواج و یا بعد از آن در دفتر خانه اسناد رسمی وکالت بلاعزل در صدور جواز خروج از کشور را از شوهر بگیرند.
آیا خالکوبی کردن جرم است؟
خالکوبی کردن در هیچ یک از قوانین ایران جرم به حساب نیامده و فقط زمانی جنبه جرم را پیدا می کند که تصاویر مستهجن خالکوبی شود و در ملاعام قرار گیرد.
پرداخت هزینه های درمان بیماری های صعب العلاج مانند سرطان و ام اس در صورت ابتلاء زوجه به عهده چه کسی است؟
پرداخت اینگونه هزینه های درمانی جزء نفقه زوجه بوده و زوج مکلف به پرداخت آن می باشد.
مجازات توهین به وکیل دادگستری چیست؟
طبق ماده 20 لایحه قانونی استقلال وکلای دادگستری مصوب 1333، هر کس نسبت به وکیل دادگستری در حین انجام وظیفه وکالتی یا به سبب آن توهین نماید به حبس از 15 روز الی 3 ماه محکوم خواهد شد.
آیا زوجه می تواند در صورت ممنوع الخروجی از سوی زوج، خودش را رفع ممنوع الخروجی کند؟
با توجه به مقررات قسمت اول بند 3 ماده 18 قانون گذرنامه و نظریه شماره 7/1728-18/3/73 اداره حقوقی قوه قضاییه با احراز اضطرار توسط دادستان، می توان رفع ممنوع الخروجی به عمل آورد.
در صورتی که حضانت با مادر باشد؛ ازدواج مجدد مادر چه تاثیری در حق حضانت فرزندان دارد؟
اگر مادر در مدتی که حضانت طفل با اوست ازدواج نماید، حضانت از او به تقاضای شوهر سلب می شود. سلب حضانت با تقدیم دادخواست از سوی زوج صورت می گیرد. بدیهی است که در این شرایط مادر حق ملاقات فرزند را دارد. چنانچه مادر از همسر جدیدش جدا شود و یا همسرش فوت کند مجدداً با رفع مانع حق حضانت در مدت قانونی به وی باز می گردد.
آیا شرط بچه دار نشدن در هنگام ثبت ازدواج امکان پذیر است؟
درج شرط بچه دار نشدن به هنگام ثبت عقد ازدواج امکان پذیر نبوده و اکثر فقها و مراجع نیز این شرط را باطل می دانند.